Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond bijgewoond over het sociaal domein voor vrijwilligersorganisaties.

28 november 2022 @ 19:30 - 21:00

Jan Paling gaat namens de VC De Oude Stomp naar de informatieavond georgaaniseert door Participe Alpen ad Rijn met Adviesraad Samenleving.

 

In samenwerking met de Adviesraad Samenleving en Participe organiseert gemeente Alphen aan den Rijn een informatiebijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties die onze inwoners ondersteunen. U bent een van die organisaties.

 

Wanneer?

U bent van harte uitgenodigd op maandag 28 november om 19.30 tot uiterlijk 21 uur in de Raadzaal van het Stadhuis.

 

Waarom?

Uw vrijwilligers komen bij mensen thuis of organiseren activiteiten voor mensen die in een kwetsbare situatie leven. Bijvoorbeeld omdat ze financieel niet rond kunnen komen, te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid, een verstandelijke beperking hebben, oud en kwetsbaar zijn, of met een combinatie van deze factoren te maken hebben. Voor deze inwoners is binnen onze gemeente een goed hulpaanbod aanwezig.

 

Samen met de Adviesraad constateren wij dat dit hulpaanbod niet altijd de mensen bereikt die dit nodig hebben. Daarom is het zo belangrijk dat uw vrijwilligers op de hoogte zijn van dit hulpaanbod. Ook moeten uw vrijwilligers toegerust zijn om te signaleren en door te verwijzen naar de juiste plek.

 

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over:

  1. Hoe ziet het zorg- en voorzieningenaanbod (het sociaal domein) van gemeente Alphen aan den Rijn eruit? Hoe, waar en bij wie kan de inwoner terecht voor hulp en ondersteuning?

Mijn collega Mechteld Heijting en ik nemen u mee in het aanbod van onze voornaamste partners Tom in de buurt, Go! voor Jeugd en Participe. Ook lichten we toe wat de gemeente zelf aan voorzieningen te bieden heeft.

  1. Hoe versterken we de signaleringsfunctie van uw vrijwilliger?

Wat hebt u daarvoor nodig?

Hoe meld je een zorgwekkende situatie?

Bianca Poelstra van Participe geeft een toelichting op de trainingen ‘niet pluis gevoel’ die binnenkort weer georganiseerd worden voor uw vrijwilligers.

 

Uiteraard is er ruimte voor al uw vragen over het hulpaanbod en de toegang daartoe. Wij vinden het net als u belangrijk dat uw vrijwilligers de weg weten en op de hoogte zijn van wat andere vrijwilligersorganisaties bieden. Deze bijeenkomst biedt daarom ook alle gelegenheid om als vrijwilligersorganisaties onderling uit te wisselen waar u tegenaan loopt en waarin u elkaar kunt versterken.

Gegevens

Datum:
28 november 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn
Stadhuisplein 1
Alphen aan den Rijn, Zuid Holland 2405SH Nederland
+ Google Maps

Organisator

Participe
Telefoon:
0172 - 42 75 00
E-mail:
info@participe.nu
Bekijk de site van Organisator

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment