Op vrijdag 5 mei wordt er een bevrijdingstocht georganiseerd door Vrij ad Rijn. Dit valt dus op Bevrijdingsdag. “Met historische legervoertuigen brengen we het bevrijdingsvuur naar de dorpen”, aldus de organisatie. Het 100-jarige oranje comité Aarlanderveen zal de start van ‘Vrij aan de Rijn’ organiseren. Verder zal in Alphen-Centrum een intocht georganiseerd worden. In Alphen aan den Rijn is er een ceremonie in het Burgemeester Visserpark waar burgemeester Liesbeth Spies het bevrijdingsvuur zal ontsteken. De intocht wordt vervolgd via de Lage Zijde naar Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp (west), Benthuizen, Hazerswoude-Dorp (oost) naar Boskoop. Daar wordt het evenement afgesloten met een feestelijke intocht door het centrum. De feestelijke intocht van het bevrijdingsvuur in onze gemeente op 5 mei | (aovinfo.nl)

 

In het Burgemeester Visserpark, bij het oude Raadshuis, zal een stand van VC De Oude Stomp aanwezig zijn van 10.00u – 13.00u met daarbij versnaperingen, koek en zopie voor de deelnemers en belangstellenden.

Daarnaast zal er ook een Vrijheidsmaaltijd(www.4en5mei.nl),  aanwezig zijn, waarbij onder genot van de Vrijheidssoep over vrijheid en onvrijheid met elkaar van gedachten kan worden gewisseld.

Thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

 

Kom naar onze stand en ga in gesprek.