Maandag 14 november 2022 heeft er een delegatie van Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA), met oa Defensie in zijn portefeuille, een vertegenwoordiger van de Nationale Ombudsman (Veteranen) Matthijs van der Hoeven en de voorzitter van de Koepel Samenwerkende Veteranenontmoetingscentra Hendrik Jan van Tilburg een bezoek gebracht aan ons Veteranencentrum De Oude Stomp.

Derk Boswijk heeft met een aantal van onze veteranen persoonlijk gesproken. Na deze gesprekken heeft de delegatie met het stichtingsbestuur gesproken over:

“Wat betekent een Veteranencentrum en in het bijzonder de Oude Stomp voor veteranen”. Maar het belangrijkste onderwerp betrof “de wijze van financiering van ons Veteranencentrum”.

De ombudsman  zet zich al jaren in voor een structurele financiële ondersteuning, zowel op lokaal niveau (gemeente) als landelijk (centrale overheden). Afgelopen zomer de ombudsman nog een noodoproep in de Tweede Kamer. Alle gesprekken vonden plaats in een ongedwongen en vriendelijke sfeer. Onze dank gaat uit naar het Tweede Kamerlid voor zijn grote mate van interesse voor de veteranen.

De volgende dag zijn er filmopnames gemaakt op het Veteranencentrum De Oude Stomp met enkele veteranen voor een uitzending  op donderdag van “Goedemorgen Nederland (WNL) met als gast Derk Boswijk over de veteranen. Helaas werd het item geschrapt door de actualiteit van de oorlog in Oekraïne. Erg jammer.

Hieronder een aantal foto’s van het bezoek en de opnames.